Wolfwood's Crowd

  svibanj, 2004 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Why?
Kritika il' hvala hrvatskog informatičkog košmara.

K R A T I C E

JPKBN - je.eš programera koji bloga nema

PHP
e-mail: stjepan at gmail dot com

2:381/161 RIP

Jezici i alati
Mono dan
Clarion dan
PHP dan
Python dan
Java dan




Linkovi

Literatura

29.05.2004., subota

Novinar budućnosti

Guskino Pero bio je novinar koji najviše zarađuje u Zagrebu. A nije se pomaknuo iz svoje sobe već tri godine. Informacije sakuplja na različite načine. U svojoj serverskoj sobi ima 15 računala koji cijelo vrijeme, uz pomoć njegovih puzavaca, pretražuju sve važnije domaće i strane portale, službene stranice firmi i institucija, forume, news grupe, blogove.

Puzavci su programi s umjetnom inteligencijom koji sami zaključuju koliko je neka vijest važna i smještaju ju na portal Guskino Pero News ili proslijeđuju na daljnu obradu.

Puzavci S Cvikerima koriste slijedećih 50 računala i oni prate TV i radio programe, a obični puzavci im proslijeđuju multimedijalne video, audio i slikovne datoteke.

Puzavci S Kamerama nalaze se na tridesetak najfrekventnjih mjesta u gradu, kamere se mogu okretati u svim smjerovima i zahvaljujući KamPuzavcu snimaju samo zanimljive stvari. PSK imaju i super osjetljive mikrofone, a naročito su popularni Kumica PSK-ovi koji se nalaze na tržnicama i redovno snimaju što se tamo događa.

Baloon i Colorless Baroni su puzavci koji operiraju iz zraka. Colorless Baroni su najpoznatiji po svojim vrtoglavim praćenjima policijskih potjera i nelegalnih uličnih utrka.

Štakori i Bube su puzavci koji se zavlače u sve moguće rupe u gradu i snimaju sve što se događa. Oni su autonomni, sami zaključuju što je zanimljivo a što nije i materijal šalju u centralu. Nepoznat je njihov broj, zna se samo da ih ima jako puno. Guskino Pero može kontrolirati svakog pojedinog puzavca, ali oni se najviše koriste u Reality Hole emisijama u kojima gledatelji mogu od puzavaca naručiti praćenje svojih susjeda, bračnih partnera ili bilo koje druge osobe koja im se učini zanimljivima. Posebno su popularni Reality Hole Blogovi u kojima se pojedini blogeri sortiraju snimke naručenih praćenja. Prije dvije godine je film, kojeg su napravili najistaknutiji .hr RH blogeri, osvojio Oscara za najbolji strani film. Na ruku ovoj usluzi su išle promjene zakona koji vam omogućava da snimate bilo koga i bilo gdje sve dok vam ta osoba ili njezina pratnja izričito ne zabrane snimanje. Zabrana traje sat vremena i nakon toga se mora ponoviti.

Kako se sve konferencije za novinare odigravaju u nekoliko zagrebačkih press centara u kojima postoje roboti za iznajmljivanje, Guskino Pero ne mora odlaziti na njih. Samo iznajmi kontroliranog robota koji se gura s ostalim novinarima, diže ruku, postavlja pitanja, slika i snima. Sve to putem Interneta kasnije stiže u studijo Guskinog Pera. Ostaje prikraćen za pripremljene zakuske, ali to nije hendikep kad se zna da je u zadnjih 10 godina 213 novinara umrlo od trovanja hranom koja je posluživana na raznim konferencijama za novinare. Najveći broj trovanja obično se događa na konferencijama koje organizira vladajuća stranka.

Razgovore s političarima i poznatim ličnostima Guskino Pero isključivo radi preko video mobilnih telefonskih aparata. On je prvi započeo s takvom praksom i njegov način rada ubrzo je postao popularan u cijelom svijetu. Urbana legenda govori da je novac koji pristiže od tog patenta dovoljan da isplati vanjski dug Hrvatske. Na pitanje u svezi tog patenta Guskino Pero ne odgovara. Da ta legenda ima realno uporište govori činjenica da Guskino Pero donira 10.000.000 kuna pučkim kuhinjama na dan kad je Europski parlament donio Konačni Zakon O Patentima.

Guskino Pero održava nekoliko portala s vijestima, emitira nekoliko radio stanica koje uglavnom donose izbor iz programa drugih stanica, emitira nekoliko Izbor TV kanala, a da bi zadovoljio zakon emitira i odgovarajući broj TV kanala koji emitiraju program iz njegove proizvodnje. Uglavnom se radi o Reality Hole emisijama.

Drugi veliki izvor zarade je Media&Life Press Clipping servis u kojem možete naručiti sve što je snimljeno, napisano ili emitirano o pojedinoj osobi.

Serverske sobe Guskinog Pera nalaze se ispod razine rijeke Save nedaleko od zagrebačke termoelektrane. Voda iz rijeke se koristi za hlađenje računala, a termoelektranu je Guskino Pero odkupio od države i na taj način osigurao dovoljno napajanje. Kao UPS mu služi brdo smeća pokraj Jakuševca unutar kojeg je uz pomoć najboljih svjetskih znanstvenika pokrenuo kemijsku reakciju koja polako sagorijeva smeće i proizvodi toplinu. Tu toplinu koriste mikro termoelektrane za proizvodnju električne energije.

I to je bilo sve za ovo javljanje u Wolfwood's Crowd blog iz bliske, neodređene budućnosti.

Zadržavamo autorska prava na ovaj tekst. Ne želimo da se lijeni i neinventivni pisci SF-a okoriste ovime. ;-)


- 12:24 - Komentari (3) - Isprintaj - #